Verivorstid tehti presidendi kantselei köögis ning toimetus iseenesest oli lihtne ning ainete kogused võeti silma järgi. Seega soovitab Evelin retseptist hoolimata kõik ise järele proovida ja üle maitsta. Umbkaudu kõlab retsept aga nii:

1 kg Lõuna-Eesti tangu (peen odratang) hautada tasasel tulel sõmeraks pudruks
maitsesta soola ja ürtidega: umbes 3-5 spl majoraani, aed-piprarohtu, pune ehk oreganot, võib panna ka tüümiani, salveid jne, mis aias kasvavad ning 1-2 liitrit verd.

Eelnevalt läbi sõela või marli kurnatud veri segada jahtunud pudru sisse. Toppida puhastatud sooltesse, siduda või keerata paraja pikkusega vorstid, jättes otstesse õhku — ruumi hilisemaks paisumiseks. Lõpuks kuumutada 15 min kuumas vees, kuni vorstid värvuvad tumedamaks.

NB! Valged vorstid erinevad tumedatest vaid seepoolest on lihtsalt ilma vereta. Maitset annab rohke salvei.

Pärast kuumutamist jahuta vorste korralikult ja jõulude ajal küpseta ahjupannil nagu ikka.

Serveeri pohlasalatiga.

Vorstitegu filmis ka ETV saade “Ringvaade”.

VAATA FOTOSID: