Pühaderetseptid: paar ideed, mille abil pohlamoos jõululaual põnevaks roaks muuta
Pohlakaste apelsini ja ingveriga
440 g Salvesti pohlamoosi
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 tl riivitud ingverit
Pane kõik ained potti ja kuumuta tasasel tulel 15 minutit. Vahepeal koori pealetekkinud vaht. Serveeri kuuma või külma kastmena liha või verivorstide kõrvale või kasuta kastet magustoidu valmistamiseks.
Pohla-karamellikorvikesed
18 tk väikeseid muretaignakorvikesi
190 g toasooja karamelliseeritud kondenspiima (Jaani)
100 g Salvesti pohlamoosi
100 ml rõõska koort
1 tl vaniljesuhkrut
kaunistamiseks melissilehti
Tõsta korvikesed serveerimisalusele. Tõsta igasse korvikesse pool teelusikatäit kondenspiima, seejärel pool teelusikatäit pohlamoosi. Vahusta rõõsk koor vaniljesuhkruga kohevaks. Tõsta lusikaga või kasutades pritskotti kaunista korvikesed vahukoorega. Kaunista melissilehega. Serveeri kohe.