Pühadetoit: talvine ahjupada

 (3)
Pühadetoit: talvine ahjupada
Panthermedia, Scanpix

Osale retseptivõistlusel: Maxima katab pühadelaua: saada meile oma jõuluretsept ja võida 100eurone auhind!

Talvine ahjupada

5 kartulit
2 porgandit
Karp šampinione
Kolm keskmist pastinaaki
Kaks sibulat
Kaks tomatit või tomatipastat natuke
Punaseid ube üks pisem purgitäis
Kolm suurt küüslauguküünt
Kolm või neli pipratera
Sorts magusat tšillikastet
Neli paksu viilu liha, pekiribaga.
Sojakastet
Palsamiäädikat
Oliiviõli
Sidrunipipart
Basiilikut
Tüümiani
Kaneeli
Ingverit -  pulbrina või riivitult.
Üks supilusikatäis suhkrut või mett
Santa Maria liha üldmaitseainet ja ürdisegu või muud meelepärast.

Liha, sibul, küüslauk ja seened pruunistada oliiviõlis. Lisada kaneeli, sojakastet ning palsamiäädikat. Lõpuks lisada ka mesi või suhkur. Maitseaineid maitse järgi.

Siis pane muu tükeldatud kraam ahjupotti ning liha pannitäis ka. Vala ahjupotti pooleldi juurikaseguga ka vett ja sojakastet. Lisa maitseained.
Ahju 220 kraadiga kuni kõik on pehme.

Väga sooja andev pajaroog!

Foto: erakogu