RETSEPT: alternatiiv lihale — põnev ja maitsev bataadikotlet

 (13)
RETSEPT: alternatiiv lihale — põnev ja maitsev bataadikotlet
Foto: Jake Farra

Taimetoitlastel on tänapäeval mitmeid võimalusi, kuidas nautida korralikku burgerit. Nii panin minagi kokku ühe väga maitsva retsepti, mis asendab tavapärast lihakotletti. Söö seda burgeri vahel, köögiviljade või hoopiski salati kõrvale. Maitseb hästi igat moodi!

Viis kotletti

1 suurem bataat
1 purk valgeid ube (400 g)
1 tl punaseid tšillihelbeid
umbes ½ tl soola

Koori bataat ja lõika neljaks. Keeda või auruta, kuni pehmenud.
Kurna oad, loputa jooksva vee all ning patsuta paberrätikuga kuivaks. Aseta kõik koostisained köögikombaini ning purusta ühtlaseks massiks. Mass peaks jääma üpriski tahke ning kergesti vormitav.

Eelkuumuta ahi 200°C juurde ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaga mass viieks ning aseta küpsetuspaberile. Vormi kätega nendest kotletid.
Küpseta 200°C juures umbes 20-30 minutit, kuni kotletid paistavad pealt krõbedad.

Serveeri soovikohaselt!

Merilin on noor ja tegus tervisele pühendunud kodukokk, kelle köögis ei leia kohta ei suhkur, jahu ega ka töödeldud rasvad. Tema tervislikest retseptidest pakatavat toidublogi saad vaadata siit!