RETSEPT | Hõrgud kardemonikeerud, mis toovad jõululõhna majja ja kaovad laualt sekunditega

 (1)
RETSEPT | Hõrgud kardemonikeerud, mis toovad jõululõhna majja ja kaovad laualt sekunditega
Foto: Ragne Värk

Kardemon on üks jõuluaja sümbolitest, mis peab magusaid pühadeküpsetisi kroonima. Ka need saiakesed on tulvil maitserohket kardemoni, kirjutab Ragne Värk Stockmanni blogis.

Kogus kuuele

Vaja läheb:

4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

paar näpuotsatäit soola

2 sl suhkrut

50 g toasooja võid

200 g hapukoort

Täidis:

75 g toasooja võid

75 g pruuni suhkrut

2 tl kardemoni

1 apelsini riivitud koor

1 tl kaneeli

näpuotsatäis piparkoogimaitseainet

Valmistamine:

Sega täidise ained omavahel kokku. Taina valmistamiseks sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega kõik ühtlaseks. Hoia tainast 15 minutit külmas. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks, määri peale võisegu ning lõika noaga tainast pikuti 12 peenikest riba. Ühe saiakese valmistamiseks võta 2 riba ja vormi sellest ribast ümmargune ”lõngakera”. Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Samamoodi toimi ülejäänud tainaga. Küpseta saiakesi ahjus pöörõhuga režiimil 200 kraadi juures 10-12 minutit. Kaunista tuhksuhkruga.