RETSEPT: krõmps õunasalat


RETSEPT: krõmps õunasalat
Foto: maxima

Kogused on antud kahele portsjonile

Vaja läheb:


• 1 peotäis Kreeka pähkleid

• 4 sl sidrunimahla

• 400 g noori porgandeid

• 1 roheline 'Granny Smithi' õun

• 1 punane 'Kanzi' õun

• 0,5-1 dl rosinaid või kuivatatud

kirsse

• 4 sl oliiviõli

• 2 sl mett

• soola-pipart


• Rösti Kreeka pähkleid 180-kraadises ahjus 5 minutit ja jahuta. Sega pool sidrunimahlast kooritud ning ribadeks lõigatud või jämedalt riivitud porgandite ja viilutatud õuntega ning lisa pähklid ja rosinad. Klopi kastmeks ülejäänud sidrunimahl, õli ja mesi. Maitsesta soola-pipraga ning sega salatisse.

• Võid salatile lisada ka peeneks hakitud värsket kapsast, pisut hakitud punast sibulat ning segada kastme hulka 1 dl majoneesi.