RETSEPT: Valmista maitsev kevadine pesto... umbrohust!

 (7)
RETSEPT: Valmista maitsev kevadine pesto... umbrohust!
pestoFoto: Scanpix

Kui tavaliselt valmistatakse pestot basiilikust, siis Eestimaa kevades on parim pestotooraine hoopis umbrohi, kirjutab ajakiri Naised. Naat, nõges, karulauk - kõik need pakatavad vitamiinidest ja pakuvad samas üllatavaid maitseelamusi. Pestot võib kasutada nii saiamäärdena, liha või makaronide juures, risotos või niisama dippimiseks.

Karulaugupesto

Kogus: 2 dl

1 peotäis karulauku
2 spl riivitud Parmesani
1 spl päevalilleseemneid
150 g toorjuustu

Aseta ühte nõusse karulauk, riivitud Parmesan ja päevalilleseemned ja püreesta need ühtseks massiks. Lisa toorjuust ja püreesta, kuni valmib ühtlane roheline kreem.

Näpunäited:

  • Karulauku korjates eelista taimi, mis veel ei õitse, sest õitsev karulauk muutub kibedaks.
  • Päevalilleseemnete asemel sobib kasutada ka seedermänniseemneid.
  • Toorjuustu asemel võid pesto valmistada ka õliga, nii säilib see ka kauem.


Kuidas valmistada pestot ka nõgesest ja naadist, loe ajakirja Naised värskest numbrist!