Retseptid: kui küüslaugul õievarred ära murrad, siis pane need hapnema või valmista maitsev pesto

 (3)
Retseptid: kui küüslaugul õievarred ära murrad, siis pane need hapnema või valmista maitsev pesto
PestoFoto: Panthermedia/Scanpix

Et mugulad suureks kasvada saaksid, murtakse jaanide paiku küüslaukudelt õievarred ära. Selle asemel aga, et murtud võrsed ära visata, võiks neid hoopis hapendada. Siin on selleks üks retsept. Ja seejärel veel teine retsept, mida järgides ühe maitsva pesto valmistada võid.

Ühe kimbu küüslauguvarte hapendamiseks läheb vaja

1,5 liitrit vett
2-3 supilusikatäit suhkrut
3 supilusikatäit soola
6 supilusikatäit 30% äädikat
peotäis mustsõstralehti

1. Keeda marinaad. Sool ja suhkur lisa keevale veele, kui need on lahustunud, siis lisa äädikas.

2. Puhasta ja pese varred. Pane kimp koos musta sõstra lehtedega purki.

3. Vala purki varte peale keev vesi. Lase 5 minutit tõmmata, seejärel kalla vesi minema. Nüüd kalla purki keev marinaad.

4. Kaaneta purk õhukindlalt ning säilita seda jahedas. Varred valmivad paari nädalaga.

Pesto küüslauguvõrsetest

Pesto valmistamiseks ei lähe sul vaja muud kui blenderit (sobib ka saumikser), küüslauguvõrseid, oliivõli, parmesanijuustu ja pihutäit piiniapähkleid.

1. Haki võrsed väiksemateks tükkideks, lisa need koos röstitud piiniapähklitega blenderisse. Püreesta.

2. Lisa vähehaaval õli, kogus sõltub sellest, kui paksu või vedelat pestot sa valmistada soovid.

3. Lisa riivitud parmesan ning soovi korral ka veel soola. Aga maitse enne, sest korralik parmesan annab samuti tugeva maitse.

Head isu!