Jahuta jook 6 kuni 8 kraadini. Selleks pane pudel umbes neljaks tunniks külmkappi või 30 minutiks võrdselt jää ja külma veega täidetud jäänõusse. Püüa pudelit mitte loksutada.

Vali endale sobiv pokaal. Mõnele meeldib šampanjat nautida viimastel aastatel populaarsust kogunud tulbikujulistest pokaalidest, kuid kitsas ja klassikaline flute-pokaal lubab hõrku maitset nautida kõige kauem, hoides endas mulle kõige kauem. Ka kõrgema jalaga pokaal laseb seda suursugust jooki nautida õigel temperatuuril kauem, sest nii ei hoia sa pokaali liiga ülevalt ega soojenda klaasi sisu. Tähtis on meeles pidada, et pokaalid peavad olema säravpuhtad ja kuivad.

Eemalda foolium šampanjakorgilt ja ava keeratud traat korgi ümbert ettevaatlikult lahti. Hoia pudelit 45-kraadise nurga all, samal ajal hoia pöial korgil, hoolitsedes ka selle eest, et pudel ei oleks suunatud kellegi poole, sest võib juhtuda, et kork avaneb ka ise. Ava pudel aeglaselt. Aseta pudelile väike rätik, nii väldid võimalikku mahavoolamist ja sul on parem pudelit hoida.

Hoia korki ja keera aegalselt šampanjapudelit, nii saab kork järk-järgult liikuma. Tunned survet korgile, kuid jätka pudeli keeramist aegalselt, et kork ise pudelisuult ära ei põrkaks. Kork peab ära tulema vaikselt, nii ei kaota sa tilkagi väärtuslikku keelekastet.

Ennetamaks šampanja üleajamist, vala seda aeglaselt mööda klaasi ühte külge. Vala vaid 2-3 cm jagu, seejärel lase vahul veidi kohaneda ja seejärel jätka valamist kuni pokaal on täidetud 2/3 ulatuses šampanjaga.

Allikas: overstock.com