1.       Et kohvi tõeliselt nautida, on oluline selgitada välja oma lemmik kohvivalmistusviis.  Selleks võib olla kohvi valmistamine presskannuga või otse tassi ehk n-ö pätikohv, kus mõlemal juhul lastakse kohvipurul vees tõmmata. Kasutada võib ka hoopis filter- või espressomasinate abi.  Espresso on teisisõnu survekohv, kus vesi surutakse 9-atmosfäärise surve all läbi tihedalt kokku pressitud kohvipulbri. Peamiselt kasutatakse espressomeetodit kohvikutes, kuid ka kodudes ja töökohtadel  kohtab aina sagedamini espressomasinaid. Uudseks mugavaks viisiks suurepärast kohvi valmistada on kapselkohvimasin.

2.       Kohvijook koosneb kuni 98,5% ulatuses veest, seega on vesi hea kohvi valmistamisel väga oluline. Kohvi tegemisel tasub alati kasutada värsket filtreeritud vett. Filtreerimine on tähtis, sest Eestis on üldjuhul kare vesi, mis mõjutab kohvi maitset. 

3.       Kohvi valmistamisel tasub meeles pidada, et vee temperatuur oleks 92-96 C. Kui vee temperatuur on kõrgem, imbub kohvipulbrist jooki palju mõruaineid, mis muudavad selle kibedaks. Madalama temperatuuri korral lahustub joogis aga vähem maitse- ja aroomiaineid ning kohv tuleb liiga lahja.                                                                                                                           

4.       Kohvipurudel on erinevad röstimis- ja jahvatusastmed. Nii võib kaupluste lettidelt leida peenema jahvatusega kohvipurusid, mis sobivad hästi filterkohvimasinasse või tassis kohvi valmistamiseks, ning jämedama jahvatusega kohvipurusid, mis on mõeldud just presskannus kohvi tegemiseks. Kohvi röstimisel kujunevad välja kohvi maitseomadused: tasakaalustuvad happed, aroomid ja teised komponendid, mis määravad kohvi hapususeja täidluse. Heleda röstiga kohvi maitse on seejuures hapukam kui tumeda röstiga kohvil. Kohvisegu maitse sõltub oluliselt röstimisprotsessist.

5.       Mõned kohvisõbrad eelistavad kangemat, teised lahjemat kohvi. Ühe liitri vee kohta on soovituslik  kasutada 60-70 g kohvipulbrit. Kui teha kohvi tassi kaupa, piisab ühest supilusikatäiest ehk 7-8 grammist.

6.       Kohvijoogi maitse on kõige parem 5-10 minutit pärast valmimist. Rohkem kui pool tundi pärast valmistamist muutub aga kohvi maitse tunduvalt, sest parkained teevad joogimaitse kibedaks.

7.       Selleks, et tuua argipäeva vaheldust, võib proovida valmistada mõnd kohvikokteili või lisada kuumale kohvijoogile erinevaid maitseaineid nagu kaneel, kardemon, vanill, muskaat või piparmünt.

Allikas: Paulig