Suuremad asjad: häll või kohe voodi, vanker-käru, turvahäll, üleskeeratav kiik, mängukaar, voodi karussell, madrats, voodipesu ja pehmendusääred, tekk, vann või hoopis Tummy Tub, kummut mähkimiseks, mähkimisalus, söögitool …

Väiksemad asjad: baby phone, lutipudel, lutipudeli soojendaja, desinf aparaat, pudelihari, gaasirohi, digitaaltermomeeter, küünekäärid, põll, kilega lina vms voodisse, niisked salvrätid, mähkmed, vatitikud, pehme svamm, vannitermomeeter, kapuutsiga saunalina, juuksehari, hügieenitarbed, öölamp, pesupulber…

Endale on ju ka vaja: rinnapadjad, sidemeid, kreem rinnanibudele, sünnitusjärgne bandaazh… Imetamise rinnahoidja ja pump, kuid need kindlasti hiljem, kui tõesti vajadus tekib, sest ma sügavalt kahtlen oma piima produktsioonis.

Saigi juba üsna kobe nimekiri, aga kindlasti on veel mustmiljon vidinat, mida siin kirjas ei ole. Muidugi võib ka hiljem selguda, et pool sellest on ülearune! Hetkel on mul sellest listist olemas vaid saunalina ja vatitikud. Ma isegi veel ei tea, kas osta kõik uuena või mõni ka kasutatult — saaks ju veits soodsamalt.

Muidugi saab ka jooksvalt asju juurde osta, aga ikkagi on hea tunne, kui kõik enne beebi koju toomist juba valmis. Igasugu asju mõeldakse välja, aga kus on nimekiri a`la “esimese lapse stardikomlekt”??? Kuniks seda pole, tuleb see ilmselt ise koos teiste beebiootajatega välja nuputada. Kindlasti ei ole ma üksi sellise mõistatuse ees!? Muidugi oleks veel parem kuulda juba kogemustega emmede nõuandeid.