Enda meelest vahetan ma küll mähkmeid suht tihedalt — päevasel ajal peale igat söögikorda ca kahe tunni tagant ja öösel nii nelja tunni tagant — aga ikka tulid mingid täpid. Samuti teen võimalikult palju õhuvanne ja pesen puhta veega, kuivatan hoolega…..paremaks on läinud, aga päris ära minna ei taha.

Ühed ütlevad, et parim on tsinksalv, sest jätab nahale kaitsekihi (mul on Bepanthen). Kuskilt aga lugesin, et rasvased kreemid ei lase nahal hingata ja seetõttu pole head. Saa nüüd siis aru?!

Kuna kintsuvoldikesed on natuke hauduma läinud, siis jätsin salvi ära ja kasutan nüüd vaid beebipuudrit ning tundub, et mõjub. Tavaline kartulitärklis pidavat ka hea olema.

Lisaks avastasin üks hommik, et poisil on huulel mingi vill. Esimese hooga mõtlesin, et kindlasti lutist. Tuhnisin jälle veits raamatus ja selgus, et see on imemisvill ja imikutel täiesti tavaline nähtus — häda see talle õnneks ei pidavat tegema ja ravi pole ka vaja.

On ikka hea küll, kui kodus on käepärast vähemasti üks praktiline käsiraamat (mul on Mida oodata: esimene eluaasta), kus on ära toodud võimalikud murettekitavad probleemid ning lahendused. Siis ei pea niisama närveldama ja igasugu jubedusi ette kujutama.

Ja nüüd siis jõudsid kohale ka kaua ja hirmuga oodatud gaasivalud. Esimene õhtu oli 1,5 tundi täielikku trianglit. Järgnev öö möödus õnneks rahulikult, kuid valjuhäälne äratus oli juba nii kella kuue paiku ning vahelduva eduga vältas see kogu päeva.

Kuna Janek pidi tööle minema, siis olime teises toas, kuid issi närvid ei pidanud vastu ning üsna pea tuli ta uurima, et mis lapse kräunutamine see käib. Proovis siis ise ka last igatpidi süles hoida ja masseerida, kuid samuti eriliste tulemusteta. Sellise kisaga algas siis issi sünnipäevahommik…..omamoodi sünnipäevalaul kallilt pojalt!

Abi otsisime Cuplatonist, kuid mulle tundub, et hoopis tõhusam on ristiköömne-kummelitee või siis mõlemad koos. Annan seda teed mõned sõõmud enne iga söögikorda ja nii pöörast kisa kui enne seda meetodit ei ole enam õnneks olnud.

Päris tõhus vahend gaasivalude ennetamiseks ja likvideerimiseks on massaaz kõhule ning jalgadega võimlemine. Ja nii ma siis laulsin terve üks päev vana tuntud laulu:“Koer läks karja vinta-vänta vinta-vänta….koju tuli vurrrr” — samal ajal jalgu põlvest kõverdades ja kõhu poole tõstes. See vänderdamine meeldib talle väga ja nii ennetamise mõttes mängime seda pea iga mähkmevahetuse korral.