Aura veebrändi juht Janika Kaur ütleb, et kui vanad eestlased kasutasid vett eeskätt janu kustutamiseks, siis tänaseks on veest kujunenud vaieldamatult üks olulisim ilu- ja tervisetoode. Vesi on leidnud koha naiste käekotis huulepulga ja puudritopsi kõrval, sellel on kindel koht treeningul, tööl ja koduski. Janika Kaur loeb üles viis olulist põhjust, miks vesi on palju enamat kui lihtsalt janukustutaja — veendu ise, miks tasub juua vähemalt liiter vett päevas.



Esiteks, vesi hoiab saledana, kuna kiirendab seedimist. Neil, kel mureks aeglane seedimine, tasub esimese asjana hommikul juua klaas vett, millele sobib lisada veidi sidrunimahla. See mõjub ainevahetuse “äratajana“ — seedimist tõhustab eriti mineraalvee joomine, “rahulikule” veele võib seedimise kiirendamiseks lisada teelusikatäie oliivõli.


Teiseks, vesi hoiab naha noore ja säravana. Tugeva niisutajana kosutab ja silub vesi nahka, ennetades kortsude teket ning toetades kreemipurgist saadavat efekti. Pole sugugi juhuslik, et soojades lõunamaades müüakse nahale piserdatavat vett spetsiaalsetes spreides ning see on müügil nii apteekides (kreemi kõrval) kui ajalehekioskites.


Kolmandaks, vee joomine aitab väljutada jääkaineid, uhudes läbi neerude organismist jääkaineid, rasvu ja mürke. Eriti tõhusaks viisiks jääkainete väljutamisel on igakuise veepäeva pidamine.


Neljandaks, vesi hooldab juukseid ja küüsi. Tundub uskumatu, kuid veel peituvad mineraalained ja vitamiinid tugevdavad küüsi ja juukseid ning on tasuta iluhoolduse eest. Seetõttu võiks eestlased julgemalt usaldada meie maapõue sügavusest tulevat Värska Minerali, mis on looduslik, sisaldab rohkesti mineraalaineid ja bioloogiliselt aktiivseid komponente ning omab ravitoimet.


Viiendaks, vesi on parima hinnaga ilutoode! Võrreldes kallite potsikute-totsikutega on vesi odavaim ilutoode, samas üks efektiivsemaid. Nii mõnegi peene iluprotseduuri võib lihtsalt vee joomisega asendada!


Nii nagu iga söögi ja joogiga, on ka veejoomisel oluline jääda mõõdukaks, vastasel juhul võite liigse koormusega oma neerudele liiga teha.