Millal peaksin kohvi joomise lõpetama?

Une ja ärkveloleku tsükli ajastus sõltub kehakellast ja unerõhust, mis tähendab, et mida kauem oled ärkvel olnud, seda suurem on unevajadus. Kuid kofeiin blokeerib ajus neid rõhkusid, seega muudab kohv sind ärksamaks.

Kuna kofeiin püsib sinu kehas kuni üheksa tundi, ei tohiks seda enam pärastlõunal juua, kui soovid öösel hästi magada.

Millal tasuks ravimit võtta?

Uuringud näitavad, et mõnel ravimil on parem toime, kui neid võetakse teatud kellaajal. Näiteks on 50% suurem tõenäosus saada insult kella 6.00 ja keskpäeva vahel. Aga kui võtad ravimit hommikul, on juba hilja. Seega peaksid ravimit võtma õhtul, olles valmis järgmiseks hommikuseks vererõhu tõusuks.

Millal on parim aeg treenimiseks?

Päeva jooksul tarbime ja põletame kaloreid. Öösel põletame rasvast talletatud kaloreid. Kui teed trenni enne hommikusööki, põletad kogutud kaloreid, mis tähendab, et kaotad kaalu tõenäolisemalt kui hiljem treenides.

Kuid kuna kehatemperatuur tõuseb päeva jooksul, saad pärastlõunal ja õhtul treenida rohkem. Nii et mõne inimese jaoks põletab hiline pärastlõunane treening rohkem kaloreid. Ideaalne oleks kerge treening enne hommikusööki ja jõulisem treening hiljem päeva jooksul.

Millal on õige aeg proovida laste saamist?

Testosteroon võib olla hommikul 50% kõrgem kui hiljem ja sperma on tõenäoliselt liikuvam. Ja kui üritad rasestuda, peate partneriga seksima kolme päeva jooksul enne ovulatsiooni.

Allikas: The Sun