1. Ennatlike järelduste tegemine

Kui tunned siin end ära, siis lõpeta koheselt eeldamine, mida kaaslane arvab, tunneb või ütleb, kui on võimalus, et saad temast täiesti valesti aru. Maha istumine, probleemist rääkimine ning kaaslase murede kuulamine aitaks väga mitmeid konflikte ära hoida.

2. Liigne nõudlikkus

Armastus ei tähenda kellegi kinnisideeks olemist. Kui partner iga paari minuti tagant pärib, kus sa oled, mida teed või kellega aega veedad, ei ole see normaalne, vaid hirmutav ning suhet laastav.

3. Mängid mänge

Täiskasvanueas võiks teistega mängimine ammugi lõppenud olla, kuid kahjuks see nii ei ole. Ka täiskasvanud inimesed kurdavad, et kui suhtes üks osapool teisele piisavalt tähelepanu ei anna, siis ei helista teine enam talle ja lõpuks ignoreerib teda täielikult. Hea ja tervislik suhe ei saa sellistel lapsikutel mängudel toimida.

4. Isekus

Kui üks või mõlemad osapooled on endasse tõmbunud ning isekad, ei saa suhe toimida, sest põhjustab ühepoolset dünaamikat, mis suhte lõpuks lõpetab.

5. Põlgus

Mesinädalate periood lõppeb ühel hetkel igas suhtes ning kätte jõuavad ajad, mil kõik ei ole alati nii lõbus. See on periood, kus inimesed üksteises pettuvad, kuid muidugi on vahe pettumusel ja põlgusel. Põlguse tekkimisel võib see sama kiirelt muutuda oma kaaslase vihkamiseks.

6. Kehv suhtlusoskus

Puudulik suhtlemisoskus on suhete peamine hävitaja, sest ilma korraliku suhtluseta ei saa ka konflikte lahendatud ja lõpuks tõukab see teist üksteisest eemale.

Allikas: Awareness Act