Lastele meisterdada meeldib

Lastele meisterdada meeldib ja kui pole parajasti käepärast spetsiaalseid meisterdustarbeid, saab meisterdada ka kodusolevatest vahenditest.

„Lapsena filmidest sai vaadatud, kuidas Ameerikamaa põnnid popkornidest kaelakeesid meisterdasid. Tuli kange tuhin peale neid teha, aga maal metsade vahel, kus mina elasin, oli popkornile lähimaks alternatiiviks poolkuivanud porgand. Sellest poleks ilmselgelt mingit korraliku kaelakeed saanud ja pealegi oleks talvine lumememm üsna niru ilma ninata välja näinud,“ räägib ta.

Nüüd, kolmkümmend aastat hiljem, saab Pilt oma unistuse koos enda lastega teoks teha. Jälle üks asi, mis bucket list’ist maha tõmmata.

Onni meisterdamine pakub tegevust terveks päevaks

Onni võib ehitada ilusa suveilmaga õues, aga kui vihma tibutab – miks mitte teha seda toas?

Pilt meisterdas lastega kahekorruselise monsteronni. Selle sees oli sahver, köök, diskosaal, kaks salakäiku ja varanduselaegas.

Kogu toast lasti käiku kõik toolid, taburetid, lauad ja isegi tekid, padjad. „Pärast mängu jäi sujuvalt asjade tagasi paigutamine millegipärast issi õlule,“ tõdeb Pilt.

Kodune teatritükk paneb laste fantaasia käima

Kodus saab lastega aega veeta ka kultuurselt. Miks mitte see ette võtta eriti suurelt ning valmistada külalistele ka piletid ja raha?

Lavale saab meisterdada eesriide, valgustuse ja erinevad heliefektid, et asi oleks nagu päris. Pilt soovitab kindlasti kõigil peredel teatrit ise kodus teha. See äratab lastes tõelise loovuse!