Monster Energy võib olla üks tuntumaid energiajooke, kuid olgem ausad – populaarsus ei tähenda, et miski on sinu jaoks hea. Nii ka Monster Energy jookide puhul. Nende 700 ml purgis on 27 grammi suhkrut. Jook sisaldab ka palju teisi halbu koostisosi, nagu näiteks sidrunhapet, mis põhjustab sinu hambaarstile kindlasti peavalu, eriti koos Monsteri suure suhkrusisaldusega.

„Kujuta ette sidrunhappe kokkupõrget suhkruga! Sul on ideaalne torm hambaemaili demineraliseerimiseks ja hammaste lagunemiseks,“ ütleb hambahügienist Anastasia Turchetta.

Pole saladus, et Red Bulli kofeiinisisaldus on Caffeine Informeri andmetel üsna kõrge. 250 ml purgis on 80 milligrammi kofeiini ja näiteks 355 ml purk sisaldab 114 milligrammi kofeiini. Kliiniline dietoloog Jessica Mason rõhutab: „Suurem kofeiini tarbimine võib põhjustada vererõhu tõusu ja südame löögisageduse tõusu.“

Lisaks väidab Mason, et aja jooksul sage Red Bulli joomine võib põhjustada südame tervise halvenemist. Lisaks sellele võivad riikliku ülevaate kohaselt lapsed ja noorukid, rasedad ja kofeiinitundlikud inimesed olla vastuvõtlikumad kofeiini mõjule südame-veresoonkonna süsteemile. Lühidalt: Red Bull võib anda sulle tiivad, kuid see võib tekitada ka probleeme, mida sa ei soovi.

Allikas: Healthdigest