Kehv uni
Halb ööuni võib põhjustada hommikust turset, kuna sinu keha ei suuda üleöö kogunenud vedelikke ja toksiine tõhusalt puhastada. See võib olla veelgi hullem, kui oled stressis, mis põhjustab muutusi keha soolade tasakaalus – ja kui soola tasakaal on väljas, võivad sinu silmad vett nii-öelda kinni hoida ja selle tagajärjel paisuda.

Vedelikupeetus
Teatud menstruaaltsükli punktid, alkoholi tarbimisest tingitud dehüdratsioon või liiga palju soola toidus võivad olla põhjuseks, miks sinu silmad on hommikul paistes.

Allergia
Hooajalised allergiad võivad põhjustada silmapiirkonnas turset, nagu ka reaktsioonid teatud nahahooldustoodetele. Kui sinu keha seisab silmitsi allergiaga, vabastab see sinu süsteemi histamiini, mis võib mõnikord põhjustada silmapõletikku.

Küte
Talvel keskkütte sisselülitamine võib muuta silmad kuivemaks. Ka kuumus põhjustab silmade limaskestade dehüdratsiooni, mis võib põhjustada nende põletikku ja selliseid haigusi nagu ekseem või psoriaas.

Vananemine
Vanemaks saades silmaümbruse koed nõrgenevad. Sellega langeb alumisse silmalaugudesse tavaline rasv, mis aitab silmi toetada, mille tulemuseks on paistes välimus.

Meditsiinilised probleemid
Kuigi see on palju tõenäolisemalt elustiili tegur, võivad tursunud silmad olla selliste seisundite sümptomiks nagu kilpnäärme ületalitlus. Kui oled mures, pea nõu oma arstiga.

Allikas: Woman & Home