1. Sperma on naturaalne antidepressant

Seks teeb kindlasti paljudel tuju paremaks, kuid kes oleks osanud arvata, et sperma mängib selles nii suurt rolli? 293 naise seas viidi läbi uurimus ning tuli välja, et need, kes ilma kondoomita seksivad, tunnevad vähem masendust. Tupp imeb endasse sperma mitmeid komponente, mida on võimalik tuvastada vereringes mõne tunni jooksul pärast vahekorda.

2. Sperma aitab paremini magada

Sperma koostises leidub ka melatoniini. Vahet pole, kas neelad spermat või puutud sellega kokku läbi tupe, see aitab sul tõenäoliselt paremini uinuda.

3. Sperma on vitamiinipomm

Üks teelusikatäis spermat sisaldab üle 200 proteiini ning vitamiine ja mineraale nagu C-vitamiin, kaltsium, kloor, sidrunhape, fruktoos, piimhape, magneesium, lämmastik, fosfor, kaalium, naatrium, B12-vitamiin ja tsink.

4. Oraalseks madaldab vererõhku

Sperma regulaarne neelamine võib aidata su vererõhku madaldada. Ka raseduse ajal aitab see kõrget vererõhku ennetada.

5. Sperma vähendab eesnäärmevähi tekke võimalust

See küll ei ole sperma „tarbimise“ boonus, küll aga sperma väljutamise kasulikkus mehe jaoks.

Vahet pole, kas mees teeb seda üksi või kaaslasega, aga mida rohkem ta seemnepurskeni jõuab, seda väiksema tõenäosusega saab ta kunagi eesnäärmevähi.

6. Sperma võib olla järgmine täiesti naturaalne tulekustuti

2013. aastal läbi viidud uurimuse kohaselt on spermas sisalduva DNA abil võimalik luua tuld tõrjuvaid vahendeid.

Selle taga peituv teadus on päris keeruline, kuid lihtsalt öeldes oleks sperma DNAs leiduvate komponentide abil võimalik valmistada keskkonnasõbralikke materjale tule eest kaitsmiseks.

allikas: SheKnows