Kontuurimine
Üks kõige muutlikumaid viise topeltlõua varjamiseks on kontuur, kuna see aitab määratleda ja pikendada lõualuud. Professionaalse meigikunstniku Laura Roncagli sõnul on nipp leida endale parim toon. „Tavaliselt on selleks toon, mis on sinu nahatoonist kaks tooni tumedam ja külma või hallika alatooniga,“ ütleb ta.

Kasuta enda põsepuna strateegiliselt
Kontuurimine pole ainus meigitehnika, mis suudab topeltlõuga peita. Abiks võib olla ka hästi peale kantud põsepuna. „Kui kannan pehmet värvi põsepuna, meeldib mulle seda panna oimupiirkonda, põsesarna õõnsusesse ning seejärel liikuda lõualuu alt läbi,“ ütles meigikunstnik Kerrin Jackson.

Proovi lobi soengut
Sinu juuksed võivad kas lõualotti veel rohkem esile tõsta või seda just varjata. Professionaalne Las Vegase juuksur Cindy Marcus soovitab proovida lobi ehk pikka bobi. „See stiil pikendab nägu ja kaela ning tõmbab tähelepanu probleemsest piirkonnast eemale,“ ütleb ta.

Üks stiil, mida vältida? Lõuapikkune bob. „See stiil mitte ainult ei tõmba silmi sinu lõuale, vaid rõhutab ka näo ümarust,“ selgitab ta.

Hoia enda lõug otse
See viimane näpunäide on kõige lihtsam. „Ma tean, et seda tegid naised tõenäoliselt mitmeid põlvkondi tagasi, kuid proovi alati enda lõuga veidi maas hoida,“ ütleb Jackson. Seda saab teha teise inimesega vesteldes, fotodel ja lihtsalt tänaval kõndides.

Ja kõige lõpuks? „Pea meeles alati naeratada! See paneb sind ja kõiki teisi end hästi tundma ja ei nõua üldse meiki!“ räägib Jackson.

Allikas: Best Life