Me kõik teame stereotüüpe, mida tavaliselt vanusevahega suhetes rakendatakse. Kui vanem mees abiellub või käib kohtingul palju noorema naisega, siis eeldatakse kohe, et põhjus võib peituda rahas ning nad peavad taluma ebameeldivaid kommentaare, mida neid ümbritsevad inimesed teevad.

Olenemata sellest, kuidas nad omavahel kohtusid ja kas jäävad kokku, on teaduse kohaselt nende suhte ootused pigem piiratud ja seda just nende tohutu vanusevahe tõttu. Ja kuigi on inimesi, kes väidavad, et vanus on vaid number, on tegelikult siiski olemas konkreetne vanusevahe, mis võib paljutki ette ennustada, kas suhe kallimaga jääb kestma või mitte.

Mis siis on see ideaalne vanusevahe suhetes?

Teadlased Andrew Francis-Tan ja Hugo M. Mialon viisid läbi abielu kestvust käsitleva uuringu, mille käigus avastasid nad, et partnerite suur vanusevahe suurendab tõenäosust suhte purunemiseks. Ning abiellumine endast isegi aasta vanema või noorema partneriga tähendab 3% suuremat võimalust lahutada.

Seega mida rohkem olete enda partneriga sarnases vanuses, seda tõenäolisem on, et teie suhe võib pikemas perspektiivis toimida.

Kuigi tõesti tasub meeles pidada, et inimesed on erinevad ja arenevad erinevalt ning suhte püsimisel on veel mitmeid tegureid – nagu näiteks kui kaua te üksteist enne abiellumist tundsite, kui sarnased on teie huvid ja nii edasi – siis lõppude lõpuks on vanus vaid üks (üsna kõnekas) tegur paljudest.


Allikas: Your Tango