Seda seetõttu, et pirnid sisaldavad erinevaid mineraale, vitamiine ja taimseid ühendeid. Eelkõige on pirnid rikkalikud tänu K-vitamiinile, C-vitamiinile ja kaaliumile.

Ajakirjas Nutrition Today avaldatud uuringus märgitakse, et pirnid sisaldavad erinevat tüüpi flavonoole, eriti antotsüaniine ning antotsüaniinide tarbimine võib vähendada südamega seotud haiguste tõenäosust.

Kuid need ei ole ainsad pirnide eelised. Tänu sellele puuviljale võib väheneda diabeedi risk 3% võrra. Pirnid on täis kiudaineid, mis toetavad üldist tervist. Kiudainerikkad dieedid aitavad toidul seedesüsteemis kergemini liikuda ja võivad vähendada rasvumise ja südame-veresoonkonna haiguste tõenäosust.

Seda arvestades peetakse pirne tervislikuks toiduvalikuks ja need on saadaval peaaegu aastaringselt.

Allikas: Health Digest