Hormoonide kõikumine

Kui sinu hormoonid ei ole tasakaalus võib sellest mõjutatud olla kogu keha ning anda sellest märku mitmetel viisidel. Juuste kasvutsükkel on väga tihedalt seotud hormoonidega. Nimelt aitavad östrogeenid sinu juukseid hoida võimalikult kaua kasvufaasis. Suur kogus meessuguhormoone ehk androgeene võib aga juustelangust soodustada.

Stress

Ka pikaaegne ja liigne stress võib panna juuksed välja langema ning siingi on põhjus eelnevalt mainitud androgeenis, mille tase stressi korral tõuseb. Samuti võib stressi tõttu võib tekkida ka kõõma, see võib segi ajada sinu toitumisharjumused ja seedesüsteemi ning need võivad omakorda põhjustada kahju ka sinu juustele.

Juuste väljalangemine ja hõrenemine võib olla märk rauapuudusest ehk aneemiast ning kõige lihtsam viis tagada normaalset juuksekasvu on parandada raua taset organismis. Juukserakkudel valgu tootmiseks on raud hädavajalik, mistõttu tasub kahtluse korral vereanalüüs teha.

B12 vitamiini puudus

Selle vitamiini puudus põhjustab energiapuudust ja väsimust ning lisaks võib see mõjuda ka juustele. B12 puudus võib mõjutada kudedesse hapnikku kandvaid punaste vereliblede tervist. Selle vitamiini puudus on sage probleem veganite seas, sest vitamiin sisaldub peamiselt loomsetes proteiinides.

allikas: Elite Daily