Esimeseks toob ta esile, et enamik meist ei pese oma naba. Kui seda ei pesta, tekib seal esiteks ebameeldiv lõhn, ajapikku võib sinna koguneda mustust, ja kuna naba sees on enamasti soe ja niiske, on see ideaalne keskkond bakteritele.

Teiseks, Jen Caudle’i sõnul eeldavad paljud, et kõrvu ei peaks eraldi pesema, aga tegelikult on väga lihtne välja selgitada, kas su kõrvad on puhtad. Hõõru näpuga kõrvatagust ja nuusuta – kui tunned spetsiifilist ebameeldivat lõhna, peaksid oma kõrvad puhtaks pesema.

Kolmandaks mainib ta küünealuseid – sinna koguneb päeva jooksul mustust ja on ebahügieeniline komme jätta oma sõrmed korralikult puhastamata.

„Ka jalgu peab eraldi pesema! Põlveõndlad, sääred, reied... Kui sa lased neile niisama dušigeelist vett peale voolata, siis seda ei saa nimetada jalgade pesemiseks,“ toonitab Caudle neljandaks.

Viimaseks seletab arst, et paljud meist ei hooli ka varvaste pesemisest, aga tegelikult peaks pesema eraldi kõiki varbaid ja varbavahesid. Ning ei, see ei ole ajakulukas!

Allikas: Awareness Act