29.01.2023, 17:00
Ebameeldiv kalalõhn, mis ei kao, või koledad plekid, mis pestes maha ei tule? Vaata, kuidas lõikelauda puhastada
(2)FOTO: | Shutterstock
Et lõikelaud kestaks kaua, oleks bakterivaba ja puhas, selleks jagatakse Naistelehes väärt nippe, kuidas täpsemalt seda vajalikku köögitarvikut hooldada.
Kalalõhna eemalda lõikelaualt pooliku sidruni või kerge äädikalahusega hõõrudes. Sidrun ja äädikas ka ühtlasi desinfitseerivad.
Kui granaatõun, maasikad või peet on puidust lõikelauale jätnud plekid, raputa lõikelauale soola ja hõõru see pooliku sidruni lõikepinnaga ringjaid liigutusi tehes laiali. Loputa veega ja vajadusel korda tegevust. Sidrunimahl desinfitseerib ja eemaldab ebameeldiva lõhna, sool aitab mustust maha hõõruda.