See juhtub palju varem, kui sa arvad. Naiste jaoks on murdepunkt 33. eluaasta, mehed jõuavad sellesse punkti aasta hiljem ehk 34-aastasena, vahendab Daily Mail.

Naiste puhul on suurimaks mõjutajaks ise emaks saamine ja 33. eluaastaks on enamikul naistest lapsed olemas. Samuti hakkavad siis kehale ilmuma esimesed vananemismärgid – kortsukesed, hallid karvad, nahk muutub kuivemaks ja lõdvemaks...

Küsitletud naistest enam kui pooled tunnistasid, et 30ndatesse jõudes lõpetasid nad oma emade vastu mässamise ning hakkasid hoopis nende moodi käituma. Näiteks vahetusid lemmiksaated emadega sarnaste või samade vastu, hobid liikusid emaga samasse suunda ning kõnepruuki tulid sisse ema väljendid.

Meeste puhul väljendub isa moodi muutumine pärast 34. eluaastat kaalutõusus, kiilanemises, tulede kustutamises tühjadest tubadest ja muusikakanali uudiste vastu vahetamises. Ka poliitilistes vaadetes toimub sel ajaperioodil nihe. Kõige suuremat mõju avaldab muidugi ise isaks saamine.

Uuringu viis läbi plastikakirurg dr Julian De Silva, kes kommenteeris: "Tulemused selgitavad seda, miks keskmine ilukirurgiliste protseduuride tegemise vanus järjest allapoole tuleb. Inimesed tahavad vananemist võimalikult kaugele edasi lükata."

allikas: The Daily Mail