Varasem tava nägi ette naisi kandmas seelikuid või pükse koos bleiseri või kampsuniga, meestele aga riietumisnõudeid ei olnud.

„Kas sa kujutad ette tunnet, kui mehed vaatavad sinu särki, et teha kindlaks, kas see on sobiv või mitte?“ küsis demokraatliku osariigi esindaja Ashley Aune oma kolleegidelt. Hämmastav on aga see, et selle täienduse pakkus välja vabariiklaste esindaja Ann Kelley.

Poliitiline elu nõuab sageli ranget riietumisstiili, kuid siiski on raske mõista valikulise riietumiskoodeksi rakendamist, mis karistab Missouri naissoost seadusandjaid õlgade paljastamise eest, kuid ei esita uusi nõudmisi meestele. See pole aga üllatav – Vabariiklik Partei on lõppude lõpuks see, kes aitas lõplikult mullu juunis maailmale teada anda, et naised ei tohi enam aborti teha.

Missouri piirangud valmistavad lisaks pettumuse, kui neid kõrvutatakse selliste seaduseelnõudega nagu CROWN Act, mis võeti vastu märtsis, et keelata rassipõhine juuste diskrimineerimine tööhõives. Missouri koodeks seevastu tundub jätkuna sõjakale kontrollile soo esitlemise osas, mis on tingitud trans-vastaste seaduste tõusust USA-s.

Lõppkokkuvõttes tuleks keskenduda siiski Missouri maja naiste saavutustele, mitte sellele, mida nad kannavad.


Allikas: Vogue