Alusta puhta vaasiga
„Enne oma kimbu vaasi panemist, veendu, et tegu on ikka puhta vaasiga ja ilma seebijääkideta, sest see võib lühendada lille eluiga. Seejärel pane vaasi umbes kolmveerand leiget vett,“ ütleb florist Valerie Ghitelman.

Lisa vette lilletoitu või tee see ise
Enamik värskete lillekimpudega on kaasas pakk spetsiaalset lilletoitu. Kui aga ei tulnud kimbuga lilletoitu kaasa, saab seda väga lihtsasti ka ise teha. 2 spl suhkrut segada 2 spl valge äädikaga ja lilled püsivad kauem värskena!

Lõika varreotsasid
„Niipea, kui lilled koju jõuavad, lõika varreotsad lühemaks. Värske lõige aitab varrel vett kergemini imada – hüdreeritud lilled tähendavad rõõmsaid lilli, mis omakorda tähendab lille pikemat eluiga,“ ütleb lillepoe asutaja Christina Stembel.

Küll aga ei tohiks varte kärpimist teha horisontaalselt, vaid seda tuleks teha 45° nurga all.

Eemalda alumised lehed
Kuigi lehtede eemaldamine võib tunduda vastuoluline, on see siiski kasulik. „Eemalda lehed, mis jäävad veepiirist allapoole,“ ütleb Stembel. „See pole mitte ainult puhtam välimus, vaid see aitab ära hoida ka bakterite veelgi kiiremat kogunemist,“ ütleb ta ja märgib, et kogunemine võib lille eluiga dramaatiliselt lühendada.

Väldi otsest päikesevalgust
„Päikesevalgus põhjustab pärast lille enneaegset närbumist,“ jagab Stembel.

Vaheta vett igal teisel päeval
„Vee vahetamine hoiab ära bakterite kasvu ning tagab, et lillevarred saaksid alati värsket vett,“ selgitab Stembel.


Allikas: Woman’s Day