Kohtingurakendus Tinder teatas, et viib sisse muudatuse, kus kasutajad peavad enda olemust tõestama lühikese video näol. Asja eesmärk on muuta tutvumine rakenduse abil turvalisemaks, et inimesed ei saaks esineda kellegi teisena.

Varasemalt oli kohtingurakenduses kohustus enda kasutaja verifitseerida staatiliste piltide näol, mille abil siis rakendus võrdles tehtud pilte kasutaja profiilil juba olemasolevate piltidega.

Nüüd on kasutajatel kohustus teha endast lühike videoklipp. „Kuna ükski foto verifitseerimise protsess ei ole perfektne, aitab uuendus isikud paremini kindlaks teha,“ seisis Tinderi pressiteates.

Videod on täna foto verifitseerimise võimaluse juures juba saadaval. Tulevastel kuudel küsib äpp kasutajatelt ise, et nad foto verifitseerimise jaoks tehtud pildid videote vastu vahetaksid.

Juba praegu on rakendus teinud olulisi samme, et suurendada kasutajate turvalisust. Näiteks saavad kasutajad valida, et on nõus vestlema ainult nende kasutajatega, kes on enda isiku juba foto verifitseerimise abil kinnitanud. Samuti saavad kasutajad saata enda „matchidele“ palve, et nood enne vestluse alustamist end verifitseeriksid, kui seda veel tehtud pole.

Tinderi asepresident Rory Kozoll kinnitab, et ülalmainitud võimalus on kasutajate poolt väga hinnatud. „Tinderi kasutajad kinnitavad meile pidevalt, et foto kinnitamine on turvatunde seisukohast ülioluline. See pakub võimalust veenduda, et rakendusest leitud väljavalitu on tõesti see, kellena end esitleb. Statistika näitab, et kui kasutaja on foto abil verifitseeritud, aitab see meie 18-25 aastastel kasutajatel leida 10 protsenti suurema tõenäosusega kaaslase.“

Allikas: Mashable