Nohu on põhjustatud allergilisest reaktsioonist meigi pealekandmisel. Põhjuseid selleks võib palju olla.

Koostis

Kui meie allergiline reaktsioon vallandub, peame teadma selle konkreetse meigi valmistamisel kasutatud koostisosi. Meigitoote valmistamisel võidakse kasutada mõnda sellist koostisosa, mis võib põhjustada ärritust, mis omakorda põhjustab nohu.

Tervis ja allergiad

Mõnikord on meie tervis sellises seisus, et isegi väikseim selline allergiat tekitav toode võib põhjustada tõsiseid probleeme. See on peamiselt tingitud sellest, et me ei ole seestpoolt terved ja meie keha immuunsüsteem muutub iga päevaga nõrgemaks.

Peame enda eest hoolitsema ja tugevdama oma immuunsüsteemi, et võidelda selliste pisiasjadega.

Kasutatud pintslid või tooted

Kui meil on juba tundlikkusprobleemid, võivad kasutatud meigipintslid, mida pole pikka aega puhastatud, põhjustada allergiat ja selle reaktsiooniks on nohu.

Püüa hoida kõiki oma meigitooted korras ja puhtana ning teistest eraldi, sest ei tea kunagi, mis võib sulle nohu või punnis silmi põhjustada.

Mida siis teha?

Kui oled kindel, et sinu nohu on põhjustatud meigist, pead ära tegema mõned asjad, enne kui võid muutuda meigi suhtes püsivaks allergiliseks.

Arsti juurde kontrolli

Niipea kui probleemist aru saad, pöördu kohe arsti poole. Arst teeb sulle testid, mis teevad kindlaks, kas oled allergiline ainult ühe kaubamärgi meigi suhtes või ei ole üleüldiselt tavameik sulle mõeldud.

Vaheta kaubamärki:

Kui ärrituse põhjuseks on teatud kaubamärk, proovi mõneks ajaks see välja vahetada mõne muu kaubamärgi vastu - vaata, kas toimub muutus.

Olenemata sellest, kas nohu on tingitud meigist või hooajalistest allergiatest, pead laskma end korralikult eriarstidel kontrollida, sest nahk on tundlik ja selle eest tuleb hoolitseda.

Samuti, kui probleem seisneb konkreetse kaubamärgi kasutamises, hoolimata sellest, kui lemmik või imelise katvusega/pigmendiga see on, tuleb see välja vahetada! Sest mis meikimine see on, kui pead pidevalt pisaraid pühkima või nina nuuskama.

Allikas: Fashionholic Trend