Arstide sõnul võib energiataseme puhul olla asi vähem kinni selles, mida oled harjunud sööma ja jooma, ning rohkem seotud konkreetsete harjumustega, millest võiksid vabaneda.

Kõige hullem harjumus sinu energiataseme jaoks

Kõige hullem harjumus sinu energiataseme jaoks võib sind üllatada. Doktor Mary Valvano sõnul on selleks päeva suurima toidukorra söömine päeva lõpus.

„Kõnekäänd, et hommikusöök söö ise, lõuna jaga sõbraga ja õhtu jäta vaenlasele, põhineb bioloogial. Rakud meie kehas toimetavad toiduga erinevalt sõltuvalt kellaajast. Sama toidu söömine kell 8 hommikul või kell 18 õhtul võib mõjutada meie keha võimet seda energiaks lagundada,“ selgitab doktor.

Niisiis võiks lahenduseks olla süüa päeva esimeses pooles rohkem kui päeva teises pooles. Siis peaks järgmisel päeval ka rohkem energiat olema.

Suur osa probleemist, miks väga hilja süüa ei tasu, on seotud meie unerütmiga. Korralik ja hiline eine lihtsalt segab meie keha loomulikku rütmi, mille tõttu ei saa me piisavalt kvaliteetset puhkust. See omakorda tähendab, et kui me ei saa kvaliteetset und, ei puhka me end välja ja oleme ka vähem energilised.

Kui sinu üks harjumustest on süüa suur õhtusöök hilisel kellaajal ja sa ei maga soovituslikku seitset kuni üheksat unetundi, on see muster, mille murdmisega peaksid oma tervise seisukohast tegelema. Peagi võid avastada, et sul on ühtäkki rohkem energiat ja parem olla.

Allikas: Huff Post