41-aastast hollandlast Jonathani võib oodata ligi 100 000 euro suurune rahatrahv, kui ta peaks veel spermadoonoriks minema.

Nimelt pettis mees viljatusravikliinikuid, varjates seda, mitu korda ta on spermadoonor olnud ja mitu last eostanud. Kohtuotsus jõustus Hollandis möödunud reedel.

Mehel keelati juba 2017. aastal Hollandi viljatuskliinikutele annetamine, kuna selgus, et ta oli isaks sajale lapsele. Keelust hoolimata jätkas mees siiski annetamist ning tegi seda peamiselt välismaal või interneti abiga.

Haagi kohus käskis süüalusel esitada nimekiri kõigist kliinikutest, kus mees oli annetamas käinud, ning käskis neil tema sperma hävitada. Väidetavalt oli mees eksitanud sadu naisi ning on tänaseks juba 550–600 lapse isa.

Spermadoonorluse jätkamise lõpetamise otsust põhjendas Haagi ringkonnakohus vajadusega kaitsta lapsi negatiivsete psühholoogiliste tagajärgede ja intsesti eest. „Nimelt on lapsed nüüd osa suurest sugulusvõrgustikust, kus on sadu poolõdesid ja -vendi, keda nad ise ei ole endale valinud,“ ütles Haagi kohus.

Enamik Hollandi kliinikuid lubab spermat annetada maksimaalselt 12 emale. Ühest spermadoonorist võib Hollandi seaduste järgi sündida maksimaalselt 25 last.

allikas: BBC.com