Sooda annab ehetele sära tagasi

Kui sul on hõbedast ehteid, siis võta 3 sl soodat ja 1 sl vett ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel võta pehme lapp ning hõõru oma tuhmunud ehteid sellega. Siis loputa ja lase kuivada.

Kammi ja harja puhastamiseks

Sooda aitab eemaldada mustust kammide ning harjade pealt. Eemalda kõigepealt lahtised juuksekarvad, seejärel pane likku kaussi, kuhu oled eelnevalt lisanud soodat (1 sl soodat 1 klaasi vee kohta).

Põhjakõrbenud poti puhastamiseks

Raputa soodat põhjakõrbenud poti põhja ja lisa nii palju vett, et põhi oleks kaetud. Seejärel aja vesi keema ja loputa.

Puu- ja aedviljade puhastamiseks pestitsiididest

Leota puu- ja aedvilju soodavees, nii puhastad sa neid kõige paremini pestitsiididest ja bakteritest.

Vaibalt plekkide eemaldamiseks

Sooda ja äädika segu aitab ka kõige tugevamaid plekke eemaldada. Soodat lisa ainult natukene äädika kohta. Raputa vaibale natuke soodat, lisa äädikat, lase seista tund aega ja asu puhastama.

Köögi puhastamiseks

Valmista soodamass, lisades soodale natuke vett. Määri saadud mass lapile ja seejärel puhasta tööpind sellega.

Pesu valgendamiseks

Sooda on hea ja odav vahend, mille abil saab pesu valgendada. Sooda on aluseline ja aitab vabaneda mustusest ning plekkidest. Lisa pool tassi soodat pesuvahendi hulka.

Neutraliseerib külmutuskapi halva lõhna

Kui sa oled jätnud toiduaineid külmkappi, mille säilitusaeg on ammu läbi saanud, siis võib juhtuda, et sul on raske ka hiljem sellest lõhnast vabaneda. Sooda neutraliseerib halvad lõhnad. Pane tassitäis soodat külmkapi nurka.

Leevendab naha sügelust ja aitab päikesepõletuse korral

Samuti aitab sooda putukahammustuste puhul. Naha sügelemise korral tee soodavanni, lisa vanniveele 1-2 tassitäit soodat. Samuti aitab sooda päikesepõletuse korral. Moodusta soodast ja vähesest veest mass ning määri see nahale.

Deodorandi asemel

Sooda aitab vabaneda higilõhnast. Määri selleks natuke soodat kaenla alla.

Hammaste valgendamiseks

Sooda on tuntud oma valgendava toime poolest. Lisaks sellele on soodal bakteri- ja mikroobivastane toime. Ära siiski soodat iga päev kasuta hammaste valgendamiseks, kuna sooda on abrasiivne ehk siis kare, nii et kasuta seda ainult aeg-ajalt.

Allikas: Kodused Lood