Millised on aga enimlevinumad probleemsed töökaaslased, keda leidub igas valdkonnas?

Kuulujuttude armastaja

Ta on üldiselt hästi abivalmis ning pealtnäha tore inimene. Ta eesmärk on võita teiste usaldus, et olulist infot seejärel kätte saada. Ja seda, mida ta kuuleb, kasutab ta ära oma isiklikuks kasuks. Ta teab alati kõiki viimaseid uudiseid ning räägib tihti teistest seljataga halvasti. Kritiseerib kõike ja kõiki.

See, kes ei taha uuendusi

Talle ei meeldi uuendused. Kõik tekitab temas rahulolematust ning meelepaha. Tal on raske omaks võtta uusi reegleid ja juhtnööre, sest enne toimis kõik hästi ja mingeid probleeme polnud. Teda ei huvita uute oskuste omandamine.

Rahulolematu

Tema tüüpilised laused on : „See pole minu töö!“ ; „Miks mina pean seda tegema? „, „Mulle ei maksta selle eest!“. Ta avaldab negatiivset mõju üldisele õhkkonnale, ta hävitab meeskonnatöö mõtte ning tõmbab kõigi motivatsiooni maha. Ta ei ole kunagi rahul ning võib ka teisi panna teisiti mõtlema.

Uhkust täis

Ta teatab kõikidele uutele uhkusega hääles, et on kõige kauem selles firmas töötanud isik. Tema sõnul isegi ülemused küsivad temalt nõu ja pöörduvad oluliste küsimustega tema poole. Ta on päriselt ka veendunud, et on kõige targem. Tema jutu järgi peavad kõik temalt nõu küsima, sest ainult tema teab, kuidas firmat juhtida.

Ohver

Tööpäev on vaevu alanud, kui temal on juba palju probleeme ja mitte miski ei lähe nii nagu peaks. Tal ei ole kunagi häid uudiseid, sest tema roll on terve päeva hädaldada.

Manipulaator

Kui peale iga kiitust, mis ta sulle teeb, palub ta sinult mõnda teenet, siis on ta manipulaator. Ta manipuleerib kõikidega selleks, et oma tahtmist saada. Kui sa tunned temaga koos olles emotsionaalset pinget, kui sul on tunne, et pead tema tööd tegema, siis on võimalik, et sind kasutatakse ära.

Teistelt teenete paluja

Ta palub alati mõnda teenet oma töökaaslastelt aga ta ei tee seda manipuleerimiseks vaid oma aja ja raha kokkuhoidmiseks. Näiteks palub ta, et keegi ta ära viskaks, varem ära lubaks, et keegi talle järgi tuleks. Ajapikku muutub see harjumuseks, sest see muutub enesestmõistetavaks.

Laisk

Tema leiab alati vabandusi, et mitte oma töökohustustega tegeleda, samal ajal, kui teised ka tema eest peavad tööd tegema. Ta on passiivne, ei kuula koosolekute ajal ja väldib nii palju, kui võimalik, töö tegemist. Üldiselt on teistel raske mõista, kuidas teda üldse veel palgal peetakse.

Hädaldaja

Ta kritiseerib kõiki ja kõike seda, mida teevad teised. Ta ei ole kunagi rahul ja leiab alati teiste plaanides ning ideedes vigu. Tema ise aga kriitikat ei talu, sest ta on veendunud, et tal on alati õigus.

Lobiseja

Sellise inimese kõrval on raske tööd teha, sest ta ise pole eriti tõhus ja ei lase ka teistel keskenduda, rääkides kogu aeg oma juhtumistest, mis üldiselt on sellised tähtsusetud. Sellise inimese kõrval töötades ei suuda sa kunagi oma tööd korralikult lõpetada.

Viivitaja

Ta lükkab kõik homse varna ja see ei häiri teda sugugi, et ta ei saanud oma tööd tehtud õigeaegselt.

allikas: Kodused Lood