„Mu tütred on täpselt sellises vanuses, et õues nad enam ei mängi, terve suvi läbi töötamiseks on ka veel liiga noored, maakohta, kus nad saaksid aiatöödele käed külge panna, meil samuti ei ole. Eelmisel suvel istusid nad enamiku aega ekraanide taga või hulkusid niisama mööda alevikku sõbrannadega ringi. Raha, et neid lastelaagritesse saata, mul ei ole. Usun, et paljud üksikvanemad saavad sellega nõustuda.

Loomulikult teeme nädalavahetuseti koos ühistegevusi, mis ei nõua erilisi finantse. Aga nädala sees tahaksid ju ka nemad käia kinos (röögatu summa, mida ma lubada ei saa), šoppamas, teha päevaseid väljasõite... Nad saavad aru, et meie pere finantsiline olukord ei ole just roosiline ja meil ei ole sellepärast ka erilisi tülisid, aga mind teeb lihtsalt murelikuks mõte sellest, et järgmised kolm kuud veedavad nad suuresti ekraanide taga. Või saavad ehk mõne lollusega hakkama. Olen ju pikad päevad tööl.“

Palun nõu: kuidas on teistes peredes algava suvevaheaja olukord lahendatud? Milliste imenippidega hoiate lapsi ekraanidest kasvõi vahepeal eemal?

Lugejad, jagage häid nippe kommentaarides!