16- aastane neiu meenutab kõhedusega aastatagust inglise keele eksamit, mil tal hakkas ootamatult menstruatsioon. Cardiffist pärit Tilly sõnab, et talle ja teistele õpilastele oli öeldud, et tualettides on saadaval tampoonid ja sidemed. Kuid oma kurvastuseks ei leidnud neiu neist kumbagi siis, kui neid vaja oli.

„Istusin seal kaks tundi ja lekkisin, ilma et oleksin midagi teha saanud. Mul oli nii ebamugav, et ma lihtsalt ei suutnud keskenduda,“ rääkis noor naine. Kui ta õpetajale oma murest rääkis, siis ei saanud ta mõistmist ega toetust. „Mul kästi olla diskreetsem!“

Kui piinavad kaks tundi möödunud olid, lasi Tilly teistel õpilastel enne püsti tõusmist eksamisaalist välja astuda ning läks ise viimasena. Sellega oli ka tema koolipäev selleks korraks läbi.

Kool kus neiu õpib ütles BBC-le , et ei saa juhtunut kommenteerida, kuid toodete kättesaadavus koolis on viimase aasta jooksul paranenud.

Heategevusorganisatsioonide andmetel tunnevad 44 protsenti tüdrukutest siiani piinlikkust, et koolis menstruatsiooni jaoks vajalikke tooteid küsida, ja veerandil (24 protsenti) on olnud liiga piinlik, et menstruatsiooni algusest õpetajat teavitada.

Tänavu veebruaris teatas Walesi valitsus , et soovib saavutada 2027. aastaks „menstruatsiooni väärikuse“, parandades juurdepääsu toodetele ja vähendades sellega seotud häbimärgistamist.

allikas: bbc.com

Jaga
Kommentaarid