Parimateks õpetajateks enda lapsed

Naist inspireerib looduses liikumine, kuid üha enam märkab ta kuidas lähedastega koosveedetud aeg ja elamused on need, mis tegelikult rõõmu pakuvad. „Muidugi on suurepärasteks õpetajateks mu enda kolm last, kes motiveerivad mind iga päev paremaid otsuseid tegema,“ tunnustab Liisi. Ta lisab, et inspiratsioon paneb liikuma, kui me selle kõrvalt ka teadvustame, miks me liikuma hakkame. Siis kasvavad sellest kõigest ainult head harjumused, mis väikeste sammude haaval viivad meid lähemale unistuste eluni.

Õpime kõige paremini iseenda vigadest!

Inspiratsiooni puudumisel või kaotamisel soovitab rahatarkuse ekspert teha paus - molutada ja mõelda läbi, miks sellisesse seisu jõuti. „Õpime ju kõige paremini iseenda vigadest! Kui energiat on rohkem, siis peaks alustama kaardistamisest - kus ma olen täna ja kuhu ma tahan jõuda tulevikus. Siis on juba lihtne tuvastada väikeste sammude kaupa plaan, mis edasi tuleb teha,“ soovitab Liisi.

Rahatarkuse ekspert ammutab enda jaoks teadmisi peamiselt läbi lugemise. „Vahel kuulan ka mõnda podcast’i, aga kõige enam häid mõtteid on võimalik saada läbi väärt vestluskaaslase, kellega saab arutada rohkema üle, kui argipäeva teemad,“ selgitab Liisi.

Liisi jaoks koosneb täisväärtuslik elu järgmistest osadest:

· Piisav uni

· Kvaliteetne ja piisav toit

· Aktiivne eluviis

· Mõnes huvipakkuvas valdkonnas enda arendamine

· Soojad lähisuhted

· Teistele väärtuse loomine.

„Oluline on ka kvaliteetaja veetmine, mis minu jaoks on mõni ühine tegevus koos abikaasaga, aktiivne liikumises olek koos lastega, mõni hea raamat või pikem jooksuring,“ toob naine välja.