Möödunud kuul, 4. juulil USA pidupäeval ehk iseseisvumispäeval läks Ashley Summers koos abikaasa ja nende kahe tütrega Indiana osariigis asuva järve äärde tähistama.

Naine veetis perega koos järve ääres pika nädalavahetuse – laupäevast kuni teisipäevani. Viimane puhkuse päev lõppes aga traagiliselt.

Teisipäeva päeval oli Ashley järsku tundnud kohutavat janu ja tundus, et ükskõik, kui palju ta ka vett jõi, janu ei kadunud. Naine oli lõpuks uimane ja kannatas peavalu käes. Sama päeva õhtuks oli ta haiglas. Ta aju oli paistes ning arstid ei olnud esialgu kindlad, mis seda kõike põhjustas. „Olukord ei ole hea,“ kuulsid vaid lähedased.

„On teada, et ta jõi 20 minutiga ära neli pooleliitrist veepudelit. Seega ta jõi kaks liitrit 20 minutiga. See on päevane kogus,“ rääkis naise vend Devon meediale. Viimane oli ka põhjus, miks Ashley haiglasse sattus.

Hiljem ütlesid arstid perele, et Ashley suri veemürgistusse, mille põhjus oli see, et naine jõi liiga kiiresti liiga suure koguse vett. „See oli meile kõigile šokk. Kui nad vee mürgistusest hakkasid rääkima, siis me ei teadnud, mis see on,“ avaldas Ashley vend.

Peamiselt saavad inimesed veemürgistuse siis, kehas on liiga palju vett ja liiga vähe naatriumi.

„Neerud suudavad päevas eraldada kuni 28 liitrit vedelikku, kuid ainult üks liiter tunnis,“ ütleb Fort Collinsis asuva UCHealthi sisehaiguste ja lastearst Christina Lang Real. Arst lisab: „Sellest rohkem joomine võib põhjustada veemürgitust ja elektrolüütide tasakaaluhäired.“ Dr Langi sõnul on mõned ülehüdratsiooni sümptomid näiteks desorientatsioon, iiveldus ja oksendamine.

allikas: Daily Mail