Toitumisspetsialist Eva Humphries hindab tippsportlaste toidulauda.

Lionel Messi - 10/10

Toitumisspetsialist annab Argentina tippjalgpalluri menüüle hindeks kümnest kümme. 36-aastane jalgpallur hoiab nimelt eemale nii suhkrust, praetud toitudest kui ka töödeldud süsivesikutest.

Tema menüüs on hoopis köögiviljad, värsked puuviljad, pähklid, seemned, täisteratooted, supid, salatid, pruun riis ja tuunikala.

„Messil on toidule väga mõistlik lähenemine. Valikud, mis põhinevad terviktoidul on tavaliselt rikkalikumad vajalike toitainete ja seedimist toetavate kiudainete poolest. Väärib märkimist, et sportlastel on treeningkoormuse tõttu tavalisest suurem toitainete vajadus ja Messi menüü on nende toitainete saamiseks väga mõistlik lähenemine,“ kommenteerib Humphries.

Usain Bolt - 7/10

Endise sprinteri Usain Bolti toiduvalikutele annab toitumisspetsialist kümnest punktist hindeks seitse punkti. 37-aastase Bolti tavapärane menüü sisaldab enamasti munaga võileiba hommikusöögiks, soolatud veiseliha ja pastat lõunasöögiks ning Jamaica pelmeene ja röstitud kana õhtusöögiks. Lisaks tarbib Bolt päeva jooksul palju värskeid puuvilju.

Selline menüü täidab toitumisspetsialisti sõnul peaaegu kõik vajalikud kastikesed. „Kõik mainitud toidud sisaldavad nii valke kui süsivesikuid, mis on hea kombinatsioon toetamaks energia tootmist, lihaste ehitamist ja taastumist,“ selgitab Humphries.

Ideaalis võiks endise sportlase menüüs olla ka köögivilju, et tagada vitamiinid ja mineraalained, aga ka puuviljad on siinkohal suureks abiks.

Allikas: The Sun