Selle nimel mõeldi läbi oma menüü ja pandi paika ostunimekiri. Eesmärk oli valida tervislikud ja toitvad toiduained, et eksperimendi jooksul kõik pereliikmed ikka kõhu täis ja naeratuse näole saaksid. Väljakutse teisel nädalal tuli kokkamist ja eelarve jälgimist sobitada kiire töögraafikuga, sest Tartus vajas korradldamist ka maailmakarika etapp võistlustantsus.

Kas teisel nädalal läks eelarvest kinnipidamine kergemaks või raskemaks?

Teine nädal oli eelarvest veidi keerulisem kinni pidada, sest olime perega Tartus MK-etappi võistlustantsus korraldamas. Ühe korra käisime ikka kiirtoidukohast läbi ja tellisin burksi, sest see on meie perel väikesviisi traditsioon sellistel puhkudel. Samas teadsin seda ette ja arvestasin ka selle eelarvesse ning terve nädal mahtus ilusti 100 euro sisse.

Mis olid selle nädala peamised toiduelamused?

Valmistasin suure potitäie püreesuppi, millest osa panin väiksemate portsudena sügavkülma teistel päevadel söömiseks. Sibul, porgand, lillkapsas, suvikõrvits, bataat – mis iganes köögiviljad olemas on. Eriti maitsev saab supp, kui köögiviljad on röstitud eelnevalt kuumaõhufritüüris või ahjuplaadil.

Kuna terve nädal oli päikseline, siis sai mitu korda nauditud isetehtud jäätist - ikka banaan ja ananass, törts piima, Blendtec’i ja valmis ongi. Selleks ostsin seekord banaani ja ananassi rohkem ning panin tükeldatuna sügavkülma.

Kui tihti käisid poes?

Sel nädalal käisin Prismas kahel korral, sest vaatamata ostulistile ja tehtud plaanidele jäi ikka paar asja kahe silma vahele. Lisaks tuli suur isu maitserohelise järele - ostsin siis murulauku ja tilli ning tegin lihtsa, meie pere lemmiku kodujuustusalati. See sobib näiteks liharoogadega, praetud kartuliga jne. Tilli oli potis ikka ohtralt. Ülejäänu hakkisin peeneks ja panin sügavkülma, nii saab veel pikka aega supile või kastmetesse lisada.

Gerli kuulus kodujuustusalat:

· kodujuust

· hapukoor/maitsestamata jogurt

· murulauk/roheline sibul/till

· hakitud värske kurk

· soovi korral näpuotsatäis soola

Hea nipp sügisel- lisa samasse salatisse hakitud õuna, mahtu juures ja maitseb suurepäraselt.

Mis nipid eksperimendist kaasa võtad edaspidiseks?

Mul on varasemalt olemas kogemus ühe toitumisprogrammiga, kus oli samuti oluline tervislikkus, tasakaal, kaalulangus ja soodne hind. Seega mingi distsipliin oli põhjaks olemas ja nädala toidueelarve eksperiment väga suurt pingutust ei nõudnud. Samas oli kasu sellest väga palju! Pere menüü oli kahe nädala jooksul mitmekesine, sõime rohkem kodus kõik koos. Tundus, et ka sellist niisama näksimist toidukordade vahel oli vähem. Mina isiklikult hoidsin nende paari nädalaga tohutult aega kokku, sest valmistasin mitu toidukorda korraga ja planeerides ette erinevaid sööke.

Parim nipp, mille sellest eksperimendist kaasa võtan, on see terve kana ostmine. Kuidas ma ikkagi varem pole selle peale tulnud? Veidi rohkem ühel korral köögis mässamist ja lihunikurolli, aga säästmise mõttes on võit korralik!