Teadlased leidsid, et mehed, kes maadlesid unetusega, kogesid ka 58 protsenti suurema tõenäosusega erektsioonihäireid. See tõde kehtis nii meeste puhul, kes said unetuse leevendamiseks ravi, kui ka nende puhul, kes ei saanud.

Teadlased usuvad, et unehäired segavad hormoonide tootmist, sealhulgas testosterooni tootmist.

Ameerika ja Itaalia teadlaste rühmad jälgisid uuringu jaoks kokku 1,1 miljonit meest. Pooled katsealustest olid kannatanud unetuse käes.

Unetute hulgast anti 356 575 mehele benzodiazepinest, mis on teatud tüüpi unerohi.

Olles uuringus arvesse võtnud ka tegureid, nagu suitsetamine, alkoholi tarbimine ja haigused, mis võivad samuti erektsioonihäireid soodustada, näitasid analüüsid, et unetusega maadlevad mehed olid suuremas riskigrupis.

Doktor Federico Belladelli Stanfordi ülikoolist kinnitas seda ajakirjale European Urology Focus: “Mehed, kellele oli määratud farmakoloogiline unetuse ravi, said sagedamini ka erektsioonihäirete ravi. Need tulemused viitavad, et unetuse ravi võib soodustada erektsioonihäireid ja vajada omakorda rohkem tegelemist.“

Statistika väidab, et rohkem kui pooled mehed vanusevahemikus 40 kuni 70 kannatavad mingil moel erektsioonihäirete käes.

Sageli võib erektsioonihäirete näol olla tegemist ka sümptomiga kõrge vererõhu, kolesterooli ja diabeedi puhul.

Allikas: The Sun