USA ja Itaalia teadlased jälgisid 1,1 miljonit meest, kellest pooled maadlesid uneprobleemidega ning neist 356 575 kasutasid unetuse raviks teatud tüüpi unerohtu ehk bensodiasepiinid.

Olles arvesse võtnud selliseid tegureid nagu suitsetamine, joomine ning terviseprobleemid, mis võivad mõjutada erektsioonihäirete võimalust, näitasid uuringute tulemused, et unetusega maadlevad mehed olid neist suurimas ohus.

Seega saab öelda, et suurepärase seksi võti on hea uni. Teadlased leidsid, et meestel, kes võitlevad unetusega, on erektsioonihäirete tõenäosus 58 protsenti suurem.

Tulemused kehtisid nii nende kohta, kes saavad unetuse tõttu ravi ehk tarvitavad erinevaid ravimeid, kui ka nende kohta, kes seda ei saanud. Teadlased usuvad, et unehäired mõjutavad hormoone, sealhulgas testosterooni tootvat süsteemi.

Tulemused viitavad sellele, et unetuse ravi võib erektsiooniprobleeme süvendada ja vajada lõpuks rohkem ravi. Uuringu tulemustest selgus, et rohkem kui pooled 40–70-aastastest meestest kannatavad erektsioonihäirete all.

allikas: The Sun