„Ma värisen ja higistan ning mul tekib kohutav migreen, kui ma 24 tunni jooksul Pepsit ei joo,“ ütleb 20-aastane Natasha, kes alustab oma päeva mitte kohvi ega klaasi vee, vaid hoopis Pepsiga. Ja seda on ta teinud juba neli aastat.

Noor naine hakkas karastusjooki tarbima esmalt arsti soovitusel. Nimelt oli Natashal mure liiga madala veresuhkru tasemega, mille parandamiseks soovitas arst tal tarbida aeg-ajalt karastusjooke. „Mul soovitati juua magusaid jooke, nii et ma tegin seda iga päev, kuid lõpuks viis see mind nendest sõltuvusse,“ ütles Natasha.

Nüüd joob noor naine iga päev kaks kuni neli liitrit Pepsi Maxi ning kulutab ebatervislikule harjumusele ligi 90 naela kuus. Madal veresuhkur, mida meditsiinis nimetatakse hüpoglükeemiaks, võib olla põhjustatud ebapiisavast süsivesikute söömisest.

Natasha sõnul on tal on raskusi söömisega ja ta ei naudi seda, mistõttu joob ta selle asemel palju erinevaid jooke. „Mõnedele inimestele meeldib pidevalt näksida, samas kui mulle meeldib juua kõike alates veest kuni kohvi, piimakokteilide, tee ja loomulikult Pepsi Maxini,“ ütles ta.

Aastateopikkune Pepsi joomine on talle tekitanud sõltuvuse ning hulgaliselt tervisemuresid. „Mu pulss on väga kiire – ainuüksi trepist üles kõndides tekib tunne, nagu oleksin minestamise äärel,“ selgitas ta. „Ma värisen ja higistan ning mul tekib kohutav migreen, kui ma 24 tunni jooksul Pepsit ei joo.“ Sageli on Natasha migreen nii halb, et ta ei saa isegi korralikult kõndida. „See peaks olema äratus, et see lõpetada, kuid see pole nii.“

Hiljutine uuring näitas, et karastusjookides leiduvad kunstlikud magusained võivad suurendada ka depressiooniriski ning viia tõsiste tervisemuredeni. Näiteks on suurem risk haigestuda südamehaigustesse nagu insult või saada südameinfarkt.

allikas: The Sun