2011. aasta uuringud näitasid, et botoxi süstide tegemine tähendab, et sa ei pruugi olla võimeline nii hästi empaatiat tundma kui varem. Ja kui sa ei suuda end oma partneri kingadesse panna, võib ees oodata raske suhe.

Ajalehe The New York Times andmetel näitas professorite David T. Neali ja Tanya L. Chartrandi läbiviidud uuring, et botoxi süsti saavad inimesed ei suuda teiste emotsioone jäljendada.

Nad ei ole füüsiliselt võimelised seda tegema ja kuna nad ei suuda peegeldada inimeste emotsionaalseid reaktsioone, kellega nad suhtlevad, ei suuda nad ka kaasa tunda - seega pole neil aimugi, mida partner võib tunda.

Teadlased arvasid, et aine võib mõjutada seda, kuidas meie näod reageerivad, kui me suhtleme teise inimesega. Kui inimene on nähtavalt ärritunud, jäljendavad meie näod kulmu kortsutamist. Selline käitumise vorm saadab meie näost signaali meie ajju, kus saame seejärel hakata teiste emotsioonidele kaasa tundma.

Neal ja Chartrand testisid kaht gruppi naisi: esimesele grupile manustati botoxit ning teisele grupile manustati ainet, mis ei mõjuta miimikat. Professorid näitasid naistele fotosid silmadest ja palusid neil silmad inimeste emotsioonidega sobitada. Nagu selgus, siis botoxi süstidega naised ei suutnud silmi inimeste emotsioonidega õigesti sobitada.

Seega järgmine kord pane end või kaaslast proovile ja vaadake, kas soovitud tunded tulevad esile või mitte.

Allikas: YourTango