Näiteks on naiste kondoomid palju suuremad kui meeste kondoomid ja need on mõeldud sisestamiseks tuppe või pärakusse. Kuid on veel huvitavaid fakte, mida sa ilmselt naiste kondoomide kohta ei teadnud (aga peaksid).

Sellega saab kasutada nii vee- kui silikoonipõhist libestit

Traditsiooniliste latekskondoomide puhul saab kasutada ainult veepõhiseid libesteid, kuna õli- või silikoonipõhised libestid võivad kummi lagundada (muutes selle purunemisohtlikumaks). Kuna aga naiste kondoom ei ole lateksist, on see ainus kaitsemeetod, mida saab ka silikoonpõhise libestiga kasutada.

Üks suur erinevus naiste ja meeste kondoomide vahel on kaks rõngast

Naiste kondoomil on kaks rõngast: sisemine rõngas, mis on painduv ja mõeldud aitama kondoomi sisestamisel ja paigal hoidmisel seksi ajal ning välimine rõngas, mis katab tupe avause ümbruse.

Ei, see ei saa vagiinasse „ära kaduda“

Välisrõngas ongi mõeldud selleks, et kondoom ei jääks naise sisse tervenisti. Kui see aga juhtub, võid panna sõrme tuppe ja haakida selle ümber rõnga ning niiviisi sisemise kondoomi välja tõmmata.

Neid võib sisse panna kuni kaheksa tundi enne seksi

Üks naiste kondoomide ainulaadne eelis? Sa saad selle paika panna juba kuni kaheksa tundi enne seksi. See on eriti oluline, kuna Cosmopolitani ja Power to Decide’i hiljutine uuring näitas, et 16% 18–34-aastastest kasutaks suurema tõenäosusega kondoomi, kui kondoomide peale panek ei rikuks hetke ära. Arvestades, et saad naisena kondoomi endale sisse panna juba kaheksa tundi enne seksimist, pole turvaseksi vältimiseks tõesti mingit vanadust.

Allikas: Cosmopolitan