Halba hingeõhku võivad kaasa aidata mitmed tegurid, sealhulgas toit ja toitude tarbimine, samuti tervislikud seisundid ja harjumused.

Peaaegu kõik halva hingeõhu probleemid saavad alguse suust, sest sealt võib leida mitmeid põhjuslikke tegureid. Toiduga on seotud palju probleeme, kuna toit võib põhjustada ebameeldivaid lõhnu suus, hammaste ümber või mädanenud hammaste sees, olenemata sellest, kui kasulik toit on.

Tugeva maitsega toiduainete, nagu sibul, küüslauk, vürtsid, tarbimine võib suurendada bakterite arvu. Nimelt toit võib mõjutada osakeste kontsentratsiooni kehas, põhjustades kõrvetisi ja sisemisi probleeme, mis tähendab, et suhu kogunevad bakterid ja hambad hakkavad mädanema.

Mis on parim viis ebameeldivast hingeõhust vabanemiseks?

Hammaste ja suuõõne järjekindel puhastamine võib sageli lahendada halva hingeõhu probleeme, kuid keha sõltub suuresti ka veest. Rohkema vee joomine vähendab tõenäoliselt halva hingeõhu probleeme, kui vesi on külm ja värske.

Niipea kui hommikul ärkad, joo palju vett, et öö jooksul kogunenud bakterid välja loputada. Seetõttu soovitame enne joomist kuristada ja veidi vett välja sülitada. Hammaste pesemise tähtsust ei saa hügieeni ja lõhna osas ülehinnata.

Pese hambaid pärast iga sööki ja kasutades hambaniiti kaks korda päevas ning ka hambaharja vahetamine on hea mõte - soovitatav on harja vahetada iga 60–90 päeva järel, seega veendu, et järgid seda. Samuti on ülimalt oluline ka keele pesemine. Bakterid sigivad keelel, seega vajab see spetsiaalset harja.

Allikas: Celeb Tattler