Muutused erinevates eluvaldkondades võivad vähemal või suuremal määral mõjutada ka seksuaalsust. See aga ei pea tähendama, et põnevus ja tõmme suhtest kaovad. Niisuguses olukorras tasub mõelda, kui palju aega ja ruumi on suhte hoidmiseks võetud.

See, et partnerite ihatasemed on erinevad, ei tähenda, et üks või teine on süüdi ning temaga tuleb midagi ette võtta. On normaalne, et üks partneritest tunneb rohkem iha ja teine vähem – tuleb leida viis, kuidas mõlemad osapooled oleksid rahul. Igaühel on lisaks suhtes olevale seksuaaldünaamikale ka individuaalne seksuaalsus. Naudinguid ei pea alati pakkuma ainult partner, vaid neid saab ka iseendale pakkuda. Rohkem seksi ei tähenda alati õnnelikumat suhet ja partneri survestamine oma ihade rahuldamiseks võib viia tema rahulolu languseni.

Madalama libiidoga partner võib sattuda olukorda, kus ta tunneb end süüdi, kuna valmistab kaaslasele pettumust. Seetõttu tuleb võimalikult palju omavahel suhelda, et üks osapool ei seaks teisele pidevalt kõrgeid ootusi ning teine ei peaks end süüdi tundma, kui kaaslasele pettumuse valmistab.

Selleks, et iha taset tõsta ja suhtesse intiimsus tagasi tuua, tasub proovida lähedushetkede ajastamist. See ei pea tingimata tähendama, et ajastatakse vahekorda, vaid aega läheduse nautimiseks ja turvalise keskkonna tekkimiseks. See aeg võib aset leida kas koos või eraldi – ei ole ühest lahendust, mis kõigi jaoks toimib. Oma ellu tuleb seksuaalsuse jaoks ruumi teha ja seda prioritiseerida ning leida üles oma soovid ja piirid.

Hea kuulaja, kui sul on mure või küsimus, mine veebilehele Seksuaaltervis.ee, kus saad oma küsimusele vastuse. Teenus on anonüümne ja tasuta ning sulle vastab oma ala ekspert.

Annika Tamme

Jaga
Kommentaarid