Aga kuidas saada aru, et see uus inimene, kellega sa kohtamas käid, võib osutuda problemaatiliseks partneriks?

Seda on raske teha, sest kõigil on ju halbu päevi ja kõik teevad vigu. Kuidas siis aru saada, kas üks neist domineerivatest episoodidest on kõrvalekalle või hoiatus?

Siin on hoiatusmärgid, mida tähele panna.

Ta üritab su vaba aega kontrollida

Veedad kogu oma vaba aja oma partneriga, võib-olla näed teda iga päev. Kui sa kellegi teisega kokku saad, on ta haavatud või isegi vihane.

Ta helistab ja kirjutab sulle pidevalt

Sa võid saada kõnesid ja sõnumeid 24/7 hoolimata sellest, et veedad oma kaaslasega väga palju aega. Kui sa ei vasta kohe ja su partner tahab teada, miks, võta seda kui hoiatust.

Su partner reageerib pisiasjade pärast üle

Ta vihastab ja mossitab tühiste asjade pärast ning süüdistab sind seikades, mis ei juhtunud.

Ta süüdistab sind

Tülide ja vaidluste käigus ütleb ta „See on sinu süü, et ma nii ütlesin“ või „Sina panid mind nii käituma“ ja „Sina ajad mind hulluks“. Kui su partner süüdistab sind oma käitumise pärast, on see klassikaline kontrollimistehnika.

Ta ostab sulle varakult kalleid kingitusi

Te olete koos olnud vähest aega, aga ta ostab sulle juba kalleid ehteid, elektroonikat või kingib lihtsalt raha ja see tundub väga kohatu. See võib olla tema viis panna sind tundma, nagu sa oleksid talle midagi võlgu.

Ta käitub ebatavaliselt vastikult

Võib-olla pole see suunatud sinu vastu, aga ta on näiteks järsku ebaviisakas teenindajaga. Kui su partner kohtleb sind muidu kui printsessi, aga äkki näed tema teistsugust poolt, võib see tähendada, et sa nägid lihtsalt ta maski taha.

„Kust see veel tuli?“

Kui su partner ütleb või teeb midagi negatiivset, mis paneb sind mõtlema „Ah? Kust see veel tuli?“, on see ohumärk, mida ei tohiks ignoreerida.

Kõik su kokkupuuted teiste inimestega on tema korraldatud

Sa veedad aega oma partneri juures, koos tema pere ja sõpradega, tehes, mida su partner teha soovib. Sa ei saa kunagi teha, mida sina teha sooviksid. Kui su partner lõpuks nõustub tegema midagi, mida sa soovid, näeb ta nii õnnetu ja tüdinud välja, et sa ei palu teda kunagi uuesti.

Su partner on hakanud sind kritiseerima

Alguses ütles ta sulle pidevalt, kui imeline sa oled. Nüüd on ta hakanud leidma sinus aspekte, mida kritiseerida. Ta teeskleb, et teeb seda sinu heaks või et sind aidata. Pea meeles, et kaaslane peaks olema toetav.

Ta on sinuga vägivaldne, isegi kui see ei tee haiget

See on suur-suur-suur ohumärk! Kui su partner lükkab, lööb, kriimustab või kägistab sind, siis vaata ette! Ta võib küll väita, et see oli õnnetus, ta ei tahtnud seda ja see ei juhtu kunagi uuesti. See on tema esimene samm üritada panna sind vägivalda kannatama.

Su partner ei austa su piire

Su partner nõuab voodis asju, mis tekitavad sinus ebamugavust. Ta väidab, et see on lihtsalt põnevuse või fantaasia pärast. See on aga kõigest alandamise algus. Ole ettevaatlik!

Mida mõelda? Mida teha?

Võib-olla kaldud tõlgendama liiga tähelepanelikku käitumist nii, et su uus partner on armunud. Kui sa paned ohumärke tähele, otsustad talle andestada, sest meil kõigil on halbu päevi, haavu ja pagasit. Aga et ennast kaitsta, on tähtis kuulata oma instinkte. Kui sul on halb aimus või kõhutunne, et selle inimesega on midagi valesti, usalda ennast ja ole äärmiselt ettevaatlik.