Kuivad ja karedad laigud nahal. Need on toidud, mida talvel süüa, et nahk püsiks niisutatuna
Kosmeetik Mari Talviste selgitab Naistelehes, miks on naha hea seisukorra saavutamiseks jälgida toitumist. Mida süüa ja kuidas saada kätte vajalik kogus oomega-3-rasvhappeid?
Enne nahahooldusest rääkimist märgib Mari, et talvel on veelgi olulisem jälgida toitumist, mis on niisutatud naha alus. Eriti seda, kas saame kätte vajaliku koguse oomega-3-rasvhappeid, mille puudus on oluline põhjus kuivuse ja karedate laikude tekkimisel. „Head allikad on rasvane kala, tšiia- ja linaseemned, Kreeka pähklid, kanepiseemneõli, kindlasti joo hoolsalt vett, sest kui naha põhivajadused on täidetud, toimivad ka tooted kindlamalt.“
Kui nahk hakkab pärast tavapärast näohooldusrutiini uuesti kiiresti justkui kiskuma, võta ette väikesed muudatused. „Loomulikult ei pea kohe kogu iluarsenali välja vahetama, esmalt katseta ainult päevakreemi koguse suurendamisega - hea nipina toimib tilga jujuubiõli segamine harjumuspärase kreemi sisse.