RETSEPT | Tuntud vegankokk Maru Metspalu soovitab proovida midagi põnevat: krubotto taimepallidega
(7)Maru Metspalu on tuntud kui vegankokk, taimetoidu entusiast, kokaraamatute autor ja toidukunstnik. Ta soovitab lihtsasti valmistatava taimse roa krubotto retsepti. Tegemist on risottoga, mis valmistatud odrakruupidest.
Metspalu lõi selle roa spetsiaalselt IKEA Rootsi restorani külastajatele. Rooga saab proovida terve jaanuarikuu jooksul. Ta jagab ka retsepti roa kodus valmistamiseks.
„Roas on sametine kreemjas tomatikaste ja rohkelt köögivilju, mis on pärast rammusat pühadesööki toidulauale eriti teretulnud. Tavaliste lihapallide asemel soovitan kasutada taimepalle, mis maitsevad nagu liha, seega hindavad seda rooga ka lihaarmastajad,“ jagab Metspalu.
Retsept: kreemja tomatikastme ja vürtsikate pallikestega krubotto
Koostisosad:
· 1,5 dl odrakruupi
· Soola keeduvee maitsestamiseks
· 1 pakk kreemjat tomatikastet
· röstitud aed- ja juurvilju: paprika, sibul, brokkoli, lillkapsas, porgand
· 2-3 pruuni šampinjoni
· 5 taimset vürtsikat pallikest
Kuidas valmistada:
1. Keeda odrakruubid soolaga maitsestatud vees, kuni need on küpsed. Kurna keeduveest.
2. Samal ajal koori sibul ja lõika sektoriteks. Viiluta paprika, lõika õisikuteks lillkapsas ja brokkoli ning sektoriteks seened. Pane kõik küpsetuspaberil ahjuplaadile, nirista pisut õli ja maitseks soola ning jahvata värskelt musta pipart. Lisa ahjuplaadile ka vürtsikad pallikesed. Rösti 200-kraadi juures, kuni sinu jaoks on küpsus paras. Olgu selleks kergelt krõmps või täiesti pehme.
3. Sega kruupidele kreemjas tomatikaste, pigista pisut sidrunimahla ning sega hulka ka ahjust tulnud aedviljad.
4. Kuumuta ning serveeri vürtsikate pallikeste, granaatõunaseemnete ja röstitud seemnete seguga.